Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie potraw regionalnych Nadbużańska Akademia Smaku 2024, który odbędzie się 18 sierpnia 2024 r. w parku podworskim w Hniszowie (gmina Ruda-Huta) podczas XX Uroczystości imieninowych dębu Bolko – BOLKOWANIE.
W konkursie mogą wziąć udział mieszkańcy powiatu chełmskiego. Jeden uczestnik konkursu może zgłosić się do jednej kategorii z jedną potrawą.
Konkurs obejmuje 2 kategorie:
- produkty pochodzenia zwierzęcego (podkategorie: przetwory mięsne, przetwory z ryb, produkty mleczne, miody)
- produkty pochodzenia roślinnego (podkategorie: przetwory owocowe, przetwory warzywne, produkty zbożowe, wyroby cukiernicze).
Karty zgłoszenia należy dostarczyć w terminie do 9.08.2024 roku na adres: Huta Kultury ul. Targowa 9; 22-110 Ruda-Huta „Nadbużańska Akademia Smaku” (pocztą tradycyjną lub w formie elektronicznej gok@ruda-huta.pl).
Pełny regulamin i karta zgłoszenia dostępne na www.gok.ruda-huta.pl
Dokumenty do pobrania:
Komisja konkursowa dokona wyboru: „Nadbużańskiego Smakołyku”.
Organizator konkursu nie udostępnia namiotów w celach wystawienniczych.
Więcej informacji pod nr tel.82 568 60 55