Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie potraw regionalnych Nadbużańska Akademia Smaku 2022, który odbędzie się 21 sierpnia 2022 r. w parku podworskim w Hniszowie gmina Ruda-Huta podczas XVI Uroczystości imieninowych dębu Bolko – BOLKOWANIE.
W konkursie mogą wziąć udział mieszkańcy powiatu chełmskiego.
- Jeden uczestnik konkursu może zgłosić się do jednej kategorii z jedną potrawą.
- Konkurs obejmuje 2 kategorie:
- produkty pochodzenia zwierzęcego,
– podkategorie: przetwory mięsne, przetwory z ryb, produkty mleczne, miody,
- produkty pochodzenia roślinnego,
– podkategorie: przetwory owocowe, przetwory warzywne, produkty zbożowe, wyroby cukiernicze.
Karty zgłoszenia należy przesłać w terminie do 12.08.2022 roku na adres: Gminny Ośrodek Kultury w Rudzie-Hucie, Ruda-Kolonia 28a, 22-110 Ruda-Huta „Nadbużańska Akademia Smaku” (pocztą tradycyjną lub w formie elektronicznej gok@ruda-huta.pl)
Organizator konkursu nie udostępnia namiotów w celach wystawienniczych.
Więcej informacji udziela pracownik Gminnego Ośrodka Kultury, telefon 82 568 60 55
Zgłoszenia przyjmuje Gminny Ośrodek Kultury w Rudzie- Hucie.
Rozstrzygnięcie konkursu z ogłoszeniem wyników i wręczeniem nagród nastąpi podczas trwania imprezy 21.08.2022 r. w parku podworskim w Hniszowie.
Szczegółowe informacje w regulaminie.
Regulamin konkursu Nadbużańska Akademia Smaku 2022 (DOC, 51 KB)