Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie potraw regionalnych Nadbużańska Akademia Smaku 2022, który odbędzie się 21 sierpnia 2022 r. w parku podworskim w Hniszowie gmina Ruda-Huta podczas XVI Uroczystości imieninowych dębu Bolko – BOLKOWANIE.

W konkursie mogą wziąć udział mieszkańcy powiatu chełmskiego.

  1. Jeden uczestnik konkursu może zgłosić się do jednej kategorii z jedną potrawą.
  2. Konkurs obejmuje 2 kategorie:
  • produkty pochodzenia zwierzęcego,

– podkategorie: przetwory mięsne, przetwory z ryb, produkty mleczne, miody,

  • produkty pochodzenia roślinnego,

– podkategorie: przetwory owocowe, przetwory warzywne, produkty zbożowe, wyroby cukiernicze.

Karty zgłoszenia należy przesłać w terminie do 12.08.2022 roku na adres: Gminny Ośrodek Kultury w Rudzie-Hucie, Ruda-Kolonia 28a, 22-110 Ruda-Huta „Nadbużańska Akademia Smaku” (pocztą tradycyjną lub w formie elektronicznej gok@ruda-huta.pl)

Organizator konkursu nie udostępnia namiotów w celach wystawienniczych.  

Więcej informacji udziela pracownik Gminnego Ośrodka Kultury,  telefon 82 568 60 55

Zgłoszenia przyjmuje Gminny Ośrodek Kultury w Rudzie- Hucie.

Rozstrzygnięcie konkursu z ogłoszeniem wyników i wręczeniem nagród nastąpi podczas trwania imprezy 21.08.2022 r. w parku podworskim w Hniszowie.

Szczegółowe informacje w regulaminie.

Regulamin konkursu Nadbużańska Akademia Smaku 2022 (DOC, 51 KB)

Karta zgłoszenia Nadużańska Akademia Smaku (DOC, 21,7 KB)